Ανανέωση σε πρόσωπα το πρώτο μήνυμα Ανδρουλάκη

Μετά τον νέο πρόεδρο του κόμματος, από χθες το Κίνημα Αλλαγής έχει και νέα «ηγεσία» στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Το μήνυμα που έστειλαν οι επιλογές του Ν. Ανδρουλάκη ήταν σαφές: ανανέωση! 
Ο Μιχάλης Κατρίνης σηματοδοτεί ουσιαστικά αυτό που θέλει πολιτικά και επικοινωνιακά να πετύχει ο κ. Ανδρουλάκης, αφού πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο αλλά και άφθαρτο πρόσωπο. Την… ίδια ώρα, βέβαια, καλείται να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο πόστο αφού θα έρθει αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού. Και μάλιστα το γεγονός ότι εκπροσωπεί ουσιαστικά τον Ν. Ανδρουλάκη (κι όχι μόνο τον εαυτό του) κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη… συνθήκη για τον ίδιο.
Ένα ακόμη πρόσωπο που δεν ήταν μέχρι πρόσφατα στον (κοινοβουλευτικό) αφρό είναι η Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία αντικαθιστά τον Βασίλη Κεγκέρογλου στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σε ότι αφορά, δε, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ο κ. Ανδρουλάκης προτίμησε να τοποθετήσει την Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία σημειωτέων προέρχεται από το «μπλοκ» του Ανδρέα Λοβέρδου και τον πολύπειρο Κώστας Σκανδαλίδη. Και οι δύο έχουν ιδιαίτερα καλή κοινοβουλευτική παρουσία και ως εκ τούτου η επιλογή τους ήταν… μονόδρομος.
Το στοίχημα στο κόμμα
«Η βάση της παράταξης μας έδειξε τον δρόμο. Να ανανεωθούμε. Να μείνουμε ενωμένοι. Να διασφαλίσουμε την πολιτική μας αυτονομία με ένα αξιόπιστο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα. Την εντολή αυτή οφείλουμε να την σεβαστούμε όλοι μας και πρώτος απ’ όλους εγώ. 
Είναι ευθύνη μας το Κίνημα να λειτουργήσει χωρίς στεγανά και χωρίς διαχωρισμούς, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά με δέσμευση στην κοινή στρατηγική που θα χαράσσουμε πάντα με δημοκρατικό τρόπο». Η παραπάνω φράση αποτελεί τον «οδηγό» για την επόμενη ημέρα στο εσωκομματικό επίπεδο. Από την μια ο Ν. Ανδρουλάκης προαναγγέλλει ανανέωση από την άλλη υπογραμμίζει ότι θα λειτουργήσει ενωτικά κι όχι με κομματικά στεγανά. 
Δηλαδή χωρίς αποκλεισμούς. Με άλλα λόγια, όπως τονίζουν και στενοί του συνεργάτες, ακόμα και αν κάποιος για παράδειγμα είναι «παπανδρεϊκός» δεν σημαίνει ότι δεν θα λάβει μια θέση ευθύνης στο κόμμα, αρκεί να πληροί τα κριτήρια της ανανέωσης.
Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα η νέα ηγετική ομάδα αναμένει να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τη θέση για παράδειγμα του γραμματέα του κόμματος. Ακόμα δεν υπάρχει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα, εντούτοις πολλοί εικάζουν ότι οι αλλαγές αναμένεται να γίνουν αρκετά σύντομα…

Σχετικά